Spoštovani starši.

V ponedeljek, 18. 5. 2020, ponovno pridejo v šolo učenci od 1. do 3. razreda. Njihovega prihoda se veselimo tudi mi. Poudariti je potrebno, da se v šolo vračajo le zdravi učenci. V skladu s priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje (v nadaljevanju NIJZ) mora šola obvezno pridobiti podpisano izjavo, ki ste jo starši prejeli s strani razrednika vašega otroka in s katero starši potrdite, da je otrok zdrav. Podpisano izjavo prinese otrok v ponedeljek s seboj v šolo, ali pa jo skenirano posredujete razredniku preko elektronske pošte.

V tem trenutku imamo pripravljeno vse, kar potrebujemo za ponovno odprtje šole, seveda še vedno pod zelo omejenimi pogoji, predvsem iz varnostnega vidika.

Podrobnosti vam bodo posredovale razredničarke.

Učencem bo omogočeno:

  • jutranje varstvo (samo za 1. razred) – od 6.20 do začetka pouka (samo prijavljeni),
  • redni pouk (v manjših skupinah, do 15 učencev) in
  • podaljšano bivanje.

Prav tako bo za vse učence organizirana šolska prehrana (obroki, kot ste jih prijavili pri razredniku).

Na podlagi prijavljenih učencev bodo organizirani tudi šolski prevozi. Na tem mestu prosimo starše, da poskrbite za ustrezno opremo otroka na avtobusu (zaščitna maska).

V šoli učenci od 1. do 3. razreda ne nosijo zaščitnih mask.

STARŠI V ŠOLO NE VSTOPATE. Otroka oddate pri vhodu, kjer ga bo sprejel dežurni delavec šole. Na matični šoli bo odprt samo vhod pri prvi triadi. Prosimo vas, da se držite dogovorjene ure odhoda vašega otroka iz šole, ki ste jo zapisali na prijavnico razredniku, saj bo šola v času pouka zaklenjena.

Učenci v ponedeljek prinesejo v šolo vse potrebščine, ki jih potrebujejo v šoli, in razkuženo šolsko torbico. Torbic in šolskih potrebščin do konca šolskega leta učenci ne nosijo domov.

Prosimo vas, da se že doma pogovorite z njimi o pomembnih pravilih (ohranjanje distance, brez dotikanja, umivanje rok,…). Seveda bomo to vsakodnevno počeli v šoli tudi mi.

S ponedeljkom, 25. 5. 2020, se nam bodo na matični šoli pridružili tudi učenci 9. razreda ter učenci od 4. do 8. razreda, ki imajo učne težave ter potrebujejo drugačne oblike in metode dela (za te učence bo organiziran dopolnilni pouk ter individualna in skupinska pomoč).

Spoštovani starši, na šoli se zavedamo, da imamo vsi skrbi, tako vi doma kot tudi mi v šoli, prepričana pa sem, da bomo z odgovornim spoštovanjem dogovorov tudi zmogli.

Želimo si, da bi bivanje vaših otrok na naši šoli bilo prijetno in varno, za kar se bomo trudili vsi delavci šole. Z vaše strani pa si še naprej želimo dobrega sodelovanja in mero razumevanja.

 

Vodstvo šole s sodelavci

 

Dostopnost