Tam, kjer se haloški vinorodni griči spuščajo v ravnino Dravskega polja, se na griču nahaja gručasta vas Ptujska Gora. Tam v njenem osrčju in tik ob znani romarski baziliki stoji naša podružnična šola.

Poučevanje na Ptujski Gori se omenja že leta 1677. Najprej se je poučevalo v zasebnih šolah, od leta 1900 pa se je pričel pouk v stavbi današnje šole. V šolskem letu 2000/01 smo praznovali 100-letnico šole.

Na podružnici so učenci do 4. razreda. Glede na število vpisanih otrok je odvisno, ali smo v kombiniranih ali “čistih” oddelkih. Vsekakor pa velja, da smo kot večja družina, ki diha, živi in ustvarja s krajem, društvi in posamezniki.

Barbara Rajh, vodja podružnice

KONTAKT:
tel.: 02- 794-  83-11
mail: ptujska.gora@os-majsperk.si

NOVICE PODRUŽNIČNE ŠOLE PTUJSKA GORA

DRSANJE V PARKU POD TISOČERIMI ZVEZDAMI

V torek, 11. 1. 2022, smo z učenci podružnične šole Ptujska Gora preživeli dan na drsališču v Kidričevem. Z veseljem smo se odzvali povabilu ge. Mojce Meško iz občine Kidričevo za drsanje v Parku pod tisočerimi zvezdami. Nekateri so drsalke obuli prvič in kljub padcem...

več...

VESELI DECEMBER

Koliko veselja in radosti je bilo v teh decembrskih dneh opaziti na naši šoli. Praznično vzdušje smo si tudi letos popestrili z različnimi dejavnostmi… vsakodnevno smo prebirali adventni koledar, prepevali praznične pesmi, plesali, oblikovali okraske iz slanega testa...

več...
Dostopnost