Spoštovani starši, spoštovani skrbniki!

Z novim odlokom vlade se naše šole in vrtci, nepreklicno in za vse deležnike, zapirajo za nedoločen čas. Tako smo se znašli v situaciji, ki od nas zahteva veliko mero strpnosti, medsebojnega razumevanja in seveda skupnega dialoga. Prišel je tudi čas, ki narekuje še večjo potrebo po medsebojni pomoči in samoorganiziranosti.

Ukrepi, ki so bili v teh dneh sprejeti, imajo en sam namen – USTAVITI EPIDEMIJO KORONAVIRUSA. V zavedanju le-tega vas pozivam, da ukrepe jemljete nadvse resno in če je le mogoče OSTANETE DOMA. Le s samozavedanjem, samodisciplino predvsem pa s prijaznostjo in odgovornostjo do sebe in do drugih lahko zmanjšamo in skrajšamo učinke epidemije.

Časa, ko bodo šole in vrtci zaprti, ne smemo razumevati kot čas počitnic, ampak kot čas, ki ga moramo izkoristiti za dejavnosti, ki bodo pomembno vplivale na splošno razgledanost naših otrok in na čas, ki ga lahko izkoristimo za dejavnosti, ki se jim odrekamo v naglici vsakdanjega življenja. Z vse te dejavnosti imamo v našem okolju več kot dovolj naravnih danosti. Ozrimo se okoli, dvignimo pogled proti soncu…

V prvem tednu še ne bodo potekale organizirane dejavnosti na daljavo, ki jih boste kasneje izvajali s svojimi otroki. Ta čas je namreč potreben, da skupaj zagotovimo vse pogoje, ki jih izobraževanje na daljavo zahteva.

Prav gotovo je pa ta teden čas, da se s svojimi otroci pogovorite, kdaj in kako se bodo vsebine izobraževanja izvajale, da postavite urnike, pravila…in da jih seveda podučite, zakaj so takšni ukrepi potrebni in zakaj se morajo tudi oni vesti odgovorno do soljudi.

Verjamem, da vsebinsko te stvari že poznate in ste se o njih doma že pogovarjali, kljub temu pa ni odveč, da se tu in tam opomnimo…

Vsem vam želim vse dobro v teh neljubih okoliščinah, predvsem pa bodite zdravi in odgovorno čuvajte zdravje našega največjega zaklada – naših otrok.

 

Evelin Kočevar

ravnateljica OŠ Majšperk

 

Dostopnost