Spoštovane učenke in učenci.

Za nami je prvi teden, upam, da ste ga izkoristili predvsem za ponavljanje in utrjevanje, za urejanje vaših zapiskov, za branje kakšne dobre knjige (npr. za bralno značko)…

Z današnjim dnem začnemo z izobraževanjem na daljavo. Učitelji se resnično trudijo, da bi ostali z vami in vašimi starši povezani tudi na daljavo, marsikateri ste stike navezali že v prejšnjem tednu, kar me resnično veseli.

Drage učenke in učenci, tokrat je priložnost, da vsem nam pokažete in dokažete, da ste samostojni, odgovorni, predvsem pa vztrajni pri učenju ter, da ste lahko staršem v veliko pomoč. Zavedajte se, da tedni, ki so pred nami, NISO POČITNICE, ampak je to le čas, ko pouk oz. izobraževanje v celoti poteka na daljavo (tudi dopolnilni, dodatni, izbirni predmeti, neobvezni izbirni predmeti, DSP po sistemizaciji, delo z nadarjenimi…).

Vsi skupaj smo na poti nečesa novega in nečesa nepredvidljivega, vse nas občasno navdajajo strahovi in se nam poraja na desetine vprašanj na katere ne poznamo odgovora, toda na koncu bomo vsi bogatejši za to preizkušnjo, ki jo bijemo skupaj.

Da pa bo prišlo do čimprejšnjega snidenja spoštujte ukrepe, ostajajte doma in čuvajte svoje zdravje in zdravje vseh ob vas.

Delite prosim na FB, mailih, pokličite starše, ki redno ne spremljajo šolske spletne strani in jih obvestite o načinu dela od tega tedna naprej.

Devetošolci naj vas ne bo strah glede vpisov v srednje šole. Vse bo narejeno tako kot ponavadi – torej v šoli, ko se vrnemo… Vsi vpisi so preloženi.

Pišite učiteljem, tudi meni, če menite, da je v kakih navodilih česa preveč, pišite tudi, ko vam je težko…zavedajte se, da niste sami … Iskrena komunikacija na daljavo je edino kar nam ostaja v tem trenutku… Prihajajo še težje omejitve, hujši ukrepi in zelo nepredvidljivi dnevi, ko bo lahko nevzdržno zate, za tvoje bližnje in tudi za nas, zato vam podarjam izjemno misel Aljoše Bagole:

»Ko nas je STRAH, črke te besede premečimo v HRAST in rastimo pogumno, trdno in ponosno

 

Vse dobro in veliko zdravja vam želim.

 

Vaša ravnateljica Evelin Kočevar

 

Dostopnost