V tednu od 20. februarja 2023 do 24. februarja 2023 smo v šoli skupaj s podružnicama izvedli še drugo, zimsko, zbiralno akcijo starega papirja. Bili smo izjemno uspešni, saj smo zbrali kar dva polna zabojnika oz. nekaj več kot 7200 kg papirja. Tako smo ponovno dokazali, da skupaj zmoremo. Zbiralna akcija je tudi tokrat potekala tekmovalno, kar je bila dodatna spodbuda za sodelujoče.

V seštevku obeh akcij, jesenske in zimske, so bili prepričljivo najuspešnejši učenci 8. b razreda, ki so prinesli 1704 kg papirja, kar predstavlja 74 kg na učenca. Na drugem mestu so bili učenci 5. a razreda, ki so v obeh akcijah skupaj prinesli 1497 kg papirja, kar predstavlja 65 kg papirja na učenca. Na tretjem mestu je bila podružnica Ptujska Gora, učenci so prinesli 1654 kg, kar predstavlja 50 kg papirja na posameznega učenca.

Iz srca se zahvaljujemo prav vsem, ki ste se udeležili akcij zbiranja papirja, s čimer bomo zmagovalcem akcije sofinancirali prevoz v Planico. Hvala tudi vam, spoštovani starši, za tehnično pomoč – tehtanje, vezanje in prevoz papirja.

Zaposleni v JZ OŠ Majšperk

Dostopnost