V soboto je delo v šoli za tretješolce potekalo malo drugače. V sklopu tehniškega dne so odkrivali matematiko v različnih poklicih. Učenci so bili razdeljeni v skupine po 4 učenci. Preizkusili so se kot modni oblikovalci ( s pomočjo merjenja so naredili svojo obleko), arhitekti ( z izdelavo geometrijskih teles so naredili mesto), geodeti (s pomočjo zemljevida so se orientirali v prostoru, na papirju, stotičnem kvadratu), polagalci ploščic ( polagali so ploščice na 1 kvadratnem metru, in oblikovali različne vzorce). Zadnjo uro so odkrivali matematiko v raznih družabnih igrah.

Učenci so bili zelo navdušeni, delovni in si takih dni želijo še več.

Razredničarka 3.a

TUDI V SOBOTO JE V ŠOLI LEPO

V soboto smo imeli tehniški dan. Naučili smo se, da je matematika potrebna tudi pri poklicih. Bili smo modni oblikovalci, polagalci ploščic, arhitekti, geodeti.

Zelo sem se zabavala. Čas je hitro minil. Bilo je zares SUPER!

Neža Mohorko, 3.a

TEHNIČNI DAN

Na tehničnem dnevu v soboto smo se imeli super. Razdeljeni v skupine smo izdelovali različne stvari. Spoznali smo poklic modnega oblikovalca, arhitekta, geodeta in polagalca ploščic.

Želim si še veliko takih dni!

Lina Novak, 3.a

DELOVNA SOBOTA

Delovna sobota mi je bila zelo, zelo všeč. Najbolj mi je bilo všeč, ko smo bili geodeti in smo reševali različne naloge. Spoznal sem, da je matematika zelo pomembna tudi ko že imaš poklic.

David Aubel, 3.a

MATEMATIKA JE LAHKO ZABAVNA

V soboto mi je bilo zelo všeč. Zelo sem uživala, ko smo postali modni oblikovalci. Nasmejali smo se, ko smo merili različne dolžine za izdelavo obleke. Vsaka skupina je izdelala svojo obleko.

Najbolj pa mi je bilo všeč, da smo se veliko družili in spoznali, da je matematika prisotna vsepovsod.

Nina Bauman, 3.a

Dostopnost