Spoštovani!

soboto, 2. marca 2019, ob 13.00 uri  se bomo otroci in zaposleni v šoli ter vrtcu našemili in se veselili v pustni povorki, ki bo potekala od Brega do OŠ Majšperk, kjer bo predstavitev mask.

Vabimo vas, da se tudi vaše društvo namaskira v skupinsko masko in priključi povorki. Ker želimo, da se predstavijo tudi naši tradicionalni običaji bi želeli, da se predstavijo vsa društva kot liki, tipični za naše področje.

Po predstavitvi mask bo pogostitev in rajanje pred Gasilskem domu Majšperk.

Najbolj izvirne skupine bodo nagrajene. Maske bo ocenjevala tričlanska komisija, ki bo sestavljena iz predstavnika občine, društva in šole. Ocenjujejo izvirnost pustnega lika, predstavitev skupine, aktualnost pustnega lika in izhajanje oziroma povezava pustnega lika s tradicijo. Nagrade so denarne in jih prispeva Občina Majšperk. Prva nagrad je vredna 150 €, druga 100 € in tri tretje nagrade vsaka 50 €. Če se odločite sodelovati v povorki, pošljite  kratko predstavitev vaše skupine v elektronski obliki do 15. 2. 2019 na naslov os.majsperk@guest.arnes.si ali pompedanica@gmail.com. Vabljene so tudi družinske maske, katere bo tudi ocenjevala komisija. Nagrade za družinske maske bodo nedenarne.

 Ocenjevale se bodo samo prijavljene skupine!

Vabljeni na prireditev in lepo pozdravljeni.

Vodja prireditve: Danica POMPE                                                                                   Ravnateljica: Evelin KOČEVAR

 

Dostopnost