Otroci so prihodnost naše družbe in naše največje bogastvo. Zato vsako leto oktobra to posebej praznujemo tudi na POŠ Ptujska Gora. Teden otroka je potekal od 2. do 8. oktobra.  Osrednja tema Tedna otroka je bila »Zakaji in zatoji radovednosti«. Čez cel teden so se prepletale številne dejavnosti, ki so zraven učenja spodbujale radovednost in zabavo.

V jutranjem varstvu smo prebirali knjige Liljane Prap in raziskovali kar nas je zanimalo. Učenci so prihajali do novih spoznanj in izkušenj ter kazali željo po odkrivanju novega.

V ponedeljek smo imeli igralni dan. Učenci so si v šolo prinesli svojo najljubšo igračo. Ta dan je bil namenjen sprostitvi, druženju in spodbujanju socialnih vezi med sošolci.  

Dejavnosti so potekale tudi v podaljšanem bivanju, kjer smo si urejali smešne frizure, sladkali smo se s slastnimi vaflji, pekli kostanje, penice in jabolka.

V petek smo na šoli organizirali Tržnico knjig, kjer so si učenci izmenjali knjige in jih z velikim zanimanjem prebirali.

Spodbujali smo tudi gibalne aktivnosti in medgeneracijsko sodelovanje učencev. Učenci so se pomerili v skupinski igri Med dvema ognjema, kjer so razvijali sodelovanje in športno navijanje.

Razvijali so tudi ročne spretnosti in se preizkusili v ličkanju koruze.  

Učence 1., in 2. razreda je obiskal policist s policijske postaje Podlehnik. Učencem je razložil, zakaj morajo nositi rumene rutke in kresničke. Odpravili so se na hojo po Ptujski Gori, kjer so vadili varno hojo na prehodu za pešce. Bilo je zanimivo in poučno.

V četrtek so učenci pevskega zbora sodelovali na trgatvi in popestrili dogajanje, ki je potekalo v popoldanskem času na Ptujski Gori.

V tem tednu smo sprejeli v šolsko skupnost učenca iz 1. razreda, učenci gledališkega krožka so zaigrali glasbeno pravljico Grad gradiček, učenci, ki obiskujejo pevski zbor pa so pod mentorstvom učiteljice Katje Horvat popestrili igro z Orffovimi instrumenti. Tako sta učenca iz 1. razreda postala enakopravna člana šolske skupnosti Ptujska Gora.

Dostopnost