“Najbolj si želim, da bi hčerko naučila samostojnosti pri delu, upravljanja s časom, zavedanja o odgovornosti. Ker se vedno prepiramo, ko je treba nekaj narediti. Potem, ko se mlajša hči končno odloči, da bo naredila, kar mora, traja ogromno časa, na koncu pa ponavadi ni narejeno ali ni narejeno tako, kot mora biti.”

Še ogromno takšnih in podobnih zapisov se najde v mojem e-poštnem predalu in med vašimi odgovori na vprašalnikih o vzgoji.

Ko težava ni neuboganje, trmarjenje, jezikanje ali laganje, temveč osnovne veščine, navade in način življenja, ki ga želite privzgojiti svojim otrokom.

Nesamostojnost in nesprejemanje odgovornosti namreč botrujeta številnim družinskim sporom, slabi volji doma in tudi skrbem staršev, ki ponoči budni ležijo v postelji in se sprašujejo: “Ali bo moj otrok res zmogel vse, kar mu bo prineslo življenje, če je zdaj tako odvisen od mene?”

Zato sem pripravil spletno izobraževanje Samostojen in odgovoren otrok, v katerega sem stlačil ogromno uporabnih in konkretnih nasvetov glede samostojnosti in odgovornosti otrok ter odgovoril na številna vprašanja staršev na to temo.

Zato, da lahko skupaj ozavestimo, na kakšen način se trudite otroke navaditi na samostojnost, kje se lahko izboljšate, kaj novega lahko naredite in kaj poskusite.

Predstavljam vam spletno izobraževanje:

SAMOSTOJEN IN ODGOVOREN OTROK
Konec držanja za mamino krilo, prelaganja odgovornosti in prerekanja – navadite otroka na samostojnost in odgovornost v šoli, pri hišnih opravilih in v življenju
Če si želite, da bi:

vaš otrok vestno in samostojno opravljal šolske obveznosti; sodeloval pri hišnih opravilih;si upal družiti z novimi prijatelji in poskusiti nekaj drugačnega;se zavedal svoje odgovornosti do sebe, drugih ljudi in stvari;sprejel to odgovornost in deloval samoiniciativno;odrastel v samostojnega, sposobnega in iznajdljivega človeka;
vas vabim na spletno izobraževanje Samostojen in odgovoren otrok, ki bo potekalo v torek, 28. 9. 2021 ob 20.30 uri.

V celoti bo trajalo dve uri. Prva ura in pol je namenjena predavanju, nato 30 minut odgovarjam na vprašanja staršev o samostojnosti, samoiniciativnosti, neodvisnosti in odgovornosti otrok.

V okviru delavnice se boste naučili:

koliko samostojnosti in odgovornosti lahko pričakujete od otroka, kaj je preveč in kaj je premalo;kako samostojnost in odgovornost približati otroku ter mu pokazati, da je to nujno, dobro zanje in da se svet ne vrti okoli njega;kako poskrbeti, da bo otrok samostojen in odgovoren pri delu za šolo;kako poskrbeti, da bo samostojen in odgovoren pri hišnih opravilih in dnevni rutini;kako spodbujati samostojno igro in druženje;kako se spopadati z izgovori, pregovarjanjem in spori zaradi neodgovornosti.
S praktičnimi primeri in odgovori na vprašanja vam bom pomagal, da boste vse znanje in nasvete uporabili v praksi.

POZOR: Spletno izobraževanje bomo posneli tako, da boste po zaključku dobili posnetek celotnega predavanja in odgovorov na vprašanja staršev, tudi če ste prijavljeni in se nam niste uspeli pridružiti.

Če že zdaj veste, da vam termin ne ustreza, nam lahko vprašanja po e-mailu pošljete vnaprej. Tako vam bomo omogočili, da postavite vprašanje, tudi če se izobraževanja ne boste udeležili, in odgovor boste dobili z ogledom posnetka, ki vam ga bomo poslali kasneje.

Prijave odpiramo danes in bodo možne do petka, 24. 9. 2021 do polnoči.

Zagotovite si mesto na spletnem izobraževanju Samostojen in odgovoren otrok s klikom na to povezavo.

Če izobraževanje ne bo preseglo vaših pričakovanj ali z rezultati ne boste zadovoljni, vam bomo brez vprašanj vrnili kupnino. S tem jamstvom ne morete nič izgubiti!


Se vidimo kmalu,
Marko Juhant in ekipa Vzgoja.si

Dostopnost