V organizaciji UNESCO posvetijo vsako leto teden, ki je namenjen ozaveščanju pomena umetnosti v šolskem prostoru. V letošnjem letu smo Teden umetnosti v šoli zaradi izrednih razmer iz meseca maja prestavili na začetek oktobra, to je med 5. in 9. oktobrom

Svetovna organizacija v okviru »Arts Education Week« spodbuja mlade k sobivanju z umetnostjo, razumevanju tradicionalnih in sodobnih kulturnih praks ter iskanju lastnega umetniškega izraza. Vsakoletni dogodek spodbuja raziskovanje družbenih raznolikosti in razumevanje družbenih vzorcev s pomočjo ustvarjalnega procesa. Slovenskega šolskega prostora si ne znamo predstavljati brez umetniške ustvarjalnosti mladih. Umetnost je tista, ki neposredno nagovarja mlade, skrbi za njihov skladen kognitivni, emocionalni, psihični in motorični razvoj.

V tem tednu je na naši šoli na ogled razstava učenke Ane Bajec, ki se navdušuje nad risanjem in slikanjem. Njeno oko je ujelo anime – to so japonske risanke, narisane z roko in animirane z računalnikom. Svojo roko je že dodobra izurila in le to znanje uporabila tudi pri slikanju svoje sošolke Lane. Bravo. 

Dostopnost