Podrobnosti dogodka

  • Datum:
  • Kategorije:

Učenci bodo izdelali svoj Zine. Iz revij in časopisov bodo izrezali fotografije ter zraven dopisovali pozitivne misli, ter tako ozaveščali cilje trajnostnega razvoja.

Zin ( iː n / ZEEN ; okrajšava za revijo ali fanzine ) je malonakladno samozaložniško delo izvirnih ali prisvojenih besedil in slik, ki se običajno reproducirajo s kopirnim strojem .

Zgodovinsko gledano so zini zagotavljali skupnost za socialno izolirane posameznike ali skupine z možnostjo izražanja in zasledovanja skupnih idej in tem. Zaradi tega imajo zini kulturno in akademsko vrednost kot oprijemljive sledi obrobnih skupnosti, od katerih so mnoge sicer malo dokumentirane. 

Napisani v različnih formatih od namizno objavljenega besedila do stripov , kolažev in zgodb, zinovi pokrivajo široke teme, vključno z fanfikcijami , politiko, poezijo, umetnostjo in oblikovanjem, efemero , osebnimi revijami, družbeno teorijo, feminizmom ali obsedenostjo z eno temo, ki so daleč zunaj mainstreama , dovolj, da je prepovedano vključevati v bolj tradicionalne medije.

(vir: https://en.wikipedia.org/wiki/Zine)

Dostopnost