V soboto, 26. 1. 2019, smo se z nadarjenimi učenci in z učenci, ki s svojim znanjem in talentom dobro zastopajo šolo Majšperk, z avtobusom odpravili proti Celju. Pot nas je najprej vodila do postajališča Tepanje, kjer smo imeli malico.

Ko smo prispeli do glavne avtobusne postaje Celje, smo se peš odpravili do Pokrajinskega muzeja Celje, kjer so se učenci razdelili v dve skupini. Izmenično sta si obe skupini ogledali razstavo Celjski grofi in Mesto pod mestom.

                                    

Aktivnosti so se nadaljevale v Muzeju novejše zgodovine Celje, kjer je ena skupina učencev imela najprej delavnico Fotografirajmo brez fotoaparata, druga skupina pa si je medtem ogledala fotoatelje Pelikan na drugi lokaciji muzeja. Skupini sta se nato izmenjali.

                                     

Ponovno je sledila vožnja z avtobusom. Prišli smo do Centra Noordung v Vitanjah, kjer so se učenci najprej okrepčali, nato pa so pričeli z vodenim ogledom Centra. Za konec so izvajalke Centra z učenci izvedle še delavnico Akcija-reakcija, pri kateri so si učenci v manjših skupinah izdelali svojo raketo iz kartona, slamice in balona, nato pa se še pomerili v hitrosti svojih raket.

 

Zapisala vodja ekskurzije

ŠSD Anja Pernek

Dostopnost