Spoštovani starši oz. skrbniki otrok,

kot ste bili obveščeni iz medijev, se je vlada RS odločila za zaprtje šol od 1. 4. do 11. 4. 2021. V tem času bo pouk potekal na daljavo na podoben način kot v času t.i. “2. vala”. 

V nadaljevanju vam podajamo več informacij glede šolanja na daljavo.

Pouk

– bo v času zaprtja potekal na daljavo na enak način, kot med prejšnjim zaprtjem,

– video srečanja bodo potekala preko aplikacije Microsoft Teams in sicer v podobnem obsegu kot med prejšnjim zaprtjem,

– pisna ocenjevanja, ki so bila napovedana od 1. do 11. aprila 2021 se prestavijo na čas ponovnega odprtja šol, o novem datumu bodo učenci pravočasno obveščeni. Ostali napovedani datumi pisnih ocenjevanj ostajajo.

Možnost izposoje računalnikov

Šola ima nekaj računalnikov, ki jih lahko izposodi učencem, ki bi jih nujno potrebovali. Več informacij glede izposoje dobite pri svetovalni delavki. 

Prehrana

– učenci, ki bodo želeli topli obrok, ga bodo lahko ponovno prevzeli v šoli za na dom (velja za vse učence od 1. do 9. razreda, ne samo za tiste, ki imajo državno subvencijo za kosilo),

– na topli obrok se je nujno potrebno prijaviti. V kolikor boste otroka prijavili do srede, 31. 3. 2021 do 8.00 mu bomo obrok lahko pripravili že v četrtek. V kolikor ga boste prijavili kasneje, mu bomo obrok lahko zagotovili naslednji dan od dneva prijave.

Več o prijavi na topli obrok si preberite na spodnjem prispevku:

Možnost toplega obroka za učence

Nujno varstvo

– šola bo omogočila nujno varstvo tistim otrokom od 1. do 3. razreda, če sta oba starša ali eden od staršev, ki je samohranilec, zaposlena v sektorjih kritične infrastrukture, določenih v 4. členu Zakona o kritični infrastrukturi (Uradni list RS, št. 75/17), v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja, zavodih s področja socialne varnosti, v Slovenski vojski, Policiji ter zaposleni v poklicnih gasilskih enotah.

– zaposlitev se ugotavlja na podlagi potrdila delodajalca, ki ga najdete na tej povezavi,

– na nujno varstvo je potrebno otroka zaradi zagotavljanja prisotnosti učiteljev nujno vnaprej prijaviti preko spletnega obrazca OBRAZEC ZA PRIJAVO OTROKA V NUJNO VARSTVO,  OBRAZEC otrok odda razredničarki do srede, 31. 3. 2021.

– ob prijavi priložite potrdilo delodajalca,

– nujno varstvo bo potekalo od 7.00 do 15.00, vstop v šolo in odhod domov bo skozi vhod za prvošolce na matični šoli in skozi glavni vhod na podružničnih šolah (ob uri, kot boste otroka prijavili),

– otrokom bomo omogočili malico in kosilo (plačilo na položnice oz. brezplačno za učence s subvencijo)

Vrnitev otrok v šolo

– o datumu vrnitve otrok in o modelu, po katerem bo pouk potekal, vas bomo pravočasno obvestili, predvidoma bo to ponedeljek, 12. 4. 2021

– ob vrnitvi otrok ne bomo ponovno zbirali podatkov:

– o prijavi na prehrano,

– o prijavi na podaljšano bivanje ali jutranje varstvo,

– o času odhoda iz podaljšanega bivanja,

– če bi ob vrnitvi otrok prišlo do sprememb, nas, prosimo, obvestite takrat.

Dostopnost