Spoštovani starši,

čas v katerem živimo, zahteva od nas veliko razumevanja in strpnosti. Ni nam lahko: ne otrokom, ne  staršem, ne učiteljem in ne ravnateljem.

V izogib širjenja virusa, ki neusmiljeno vstopa v šolske prostore, zaradi česar dnevno pošiljamo oddelke v karanteno in izvajamo pouk na daljavo vas prosim, da kot posamezniki ravnamo odgovorno, ne samo do sebe, ampak tudi drug do drugega.

V priponki vam posredujem okrožnico MIZŠ RS, protokol samotestiranja v šoli in pisno soglasje staršev. Prosim vas, da vse dokumente preberete. Učenci so danes prejeli obrazec za soglasje/nesoglasje, ker mogoče kdo nima možnosti, da ga natisne doma. Starši boste soglasje/nesoglasje  izpolnili, učenci ga jutri podpisanega prinesejo v šolo in oddajo razredniku. Za vse učence, ki so v zadnjih 6-ih mesecih preboleli Covid-19 ali so cepljeni, potrebujemo pisno dokazilo, ki ga učenec pokaže razredniku. Za te učence testiranje ni potrebno.

V šoli so obvezne maske in od srede, 17. 11. 2021, naprej je obvezno samotestiranje.

Vsi, ki se s tem ne strnjate, boste otroke obdržali doma, o tem pa obvestili razrednike (podatek potrebujemo tudi zaradi odjave prehrane) jutri, v torek, 16. 11. 2021. Za vse učence, ki bodo ostali doma, bomo organizirali izobraževanje na daljavo v okviru naših možnosti. To pomeni, da jim bodo učitelji posredovali zaposlitve v okolju Teams.

Vemo, da gre za težke odločitve in da ste mnogi v strahu in pred dilemo. Vse, kar lahko naredimo kot šola, je, da bomo izvajali samotestiranje odgovorno in skrbno (učitelj bo dajal navodila, na osnovi katerih bodo učenci izvajali samotestiranje). Prosimo vse starše, da na to pripravite otroke tudi doma.

Želimo si, da bi v šolo prišlo čim več naših otrok. Izbira in odločitev je vaša.

Še enkrat vas prosimo, da razumete, da smo šole izvajalci odlokov, ki jih pripravi Vlada RS, MIZŠ RS in NIJZ. Z vsemi nestrinjanji se, prosimo, obračajte na zgornje naslove, nam pa dovolite, da bomo lahko opravili svoje osnovno poslanstvo ob dodatnem delu in odgovornosti, ki jo imamo.

Naše sodelovanje naj kljub vsem izzivom ostane na kulturnem nivoju in v dobro otrok.

 

Pomagajmo skupaj pri zajezitvi okužb.

Ostanite zdravi.

Prijazen pozdrav,

Evelin Kočevar, ravnateljica

Priloge:

PROTOKOL ZA UČENCE

 SOGLASJE ZA SAMOTESTIRANJE UČENCEV

ODLOK – OKROŽNICA

Dostopnost