V četrtek, 13. 12. 2018, smo imeli kuharsko delavnico z učiteljico Tatjano Peršuh. Delavnico smo začeli s peko medenjakov, ki smo jih oblili s čokoladnim prelivom in okrasili z belim limoninim ledom. Nadaljevali smo s pripravo testa za potice. Vzhajano testo smo razvaljali na dva ločena dela. Enega smo premazali z orehovim, drugega z lešnikovim nadevom. Potrosili smo ju z rozinami in zavili v zavitek. Zavitke smo razrezali na poljubne dolžine, položili v pomaščen pekač, kjer so vzhajali. Vzhajane smo premazali z beljakom in jih prebodli z zobotrebcem ter ji pekli v pečici.
Pekli smo tudi dve vrsti sadnega kruha. Enega iz ajdove moke z več vrst suhega sadja, drugega pa iz pšenične moke z več vrst suhega sadja in svežih jabolk.
V zadnjem delu delavnice smo pekli še cimetove piškote, ki smo jih polnili z vanilijevo kremo.

Vse pečene dobrote naslednji dan poizkusili vsi učenci pri šolski malici. Veliko smo se naučili in imeli smo se zelo lepo.

Rebeka Golob, 5. r.

 

Dostopnost