V četrtek, 25. 4. 2024 je naša šola praznovala svoj rojstni dan, zato smo pripravili posebno prireditev ob dnevu šole.

Dogodek se je pričel ob 17. uri v Domu krajanov Ptujska Gora. Rdeča nit letošnjega dneva šole je bila drobtinica kruha. Več drobtinic skupaj pa je sestavilo prav posebno prireditev, katere točke so se navezovale na kruh. V vlogi voditeljic sta se letos odlično znašli učenki 4. razreda,  Lara Topolovec in Tara Babšek. Na oder sta se po dolgem času srečali sošolki Marica in Janja, kateri sta nas popeljali v prireditev.

S svojim čudovitim petjem se je predstavil otroški pevski zbor, ki nam je na začetku zapel ljudsko pesem Travnički so že zeleni in šolsko himno.

Nato so oder zasedli učenci dramskega krožka, ki so zaigrali igrico Svetlane Makarovič, Pekarna Mišmaš. Glavno vlogo sta imela Jonas Goršek in Ela Tisa Berden, ki sta se odlično znašla v vlogi slavnega peka Mišmaša in vaške mlinarice Jedrt, ki je razkrila Mišmaševo skrivnost, kako lahko Mišmaš s tako malo moke napeče toliko kruha.

V glasbenem nadaljevanju so učenci 3. in 4. razreda zaplesali venček ljudskih plesov in oder zapustili ob bučnem aplavzu gledalcev. Žiga Brunčič je zaigral na harmoniko, Nik Emeršič in Marko Bedenik na kitaro, Tara Babšek pa na violino.

V nadaljevanju nas je zanimalo, kako dober kruh in pekovske izdelke je spekel Mišmaš ob pomoči svojih mišk. Ob petju in igri je pek Mišmaš meščanom ponudil pekovske izdelke in vsak je dobil, kar si je zaželel.

Pevski zbor je s pesmijo Ti si fuč, izštel vodjo podružnice, go. Barbaro Rajh in ravnatelja, g. Rajka Jurgeca. Pozdravila sta navzoče in nam namenila spodbudne besede.

Naše raziskovanje preteklosti smo pripeljali do sedanjosti. Z moderno pesmijo se nam je na kitari predstavil Gal Leva, na kahonu pa Oskar Travnikar.

Lara in Tara sta k mikrofonu povabili še župana Občine Majšperk, g. Saša Kodriča, ki je vsem učencem in zaposlenim čestital ob dnevu šole.

Tako smo do konca pripeljali prireditev za dan šole. Sledila je še noč knjige, katera pomeni spanje v šoli. Za učence je to prav posebno doživetje, ki ga nestrpno pričakujejo vso šolsko leto.

Vabljeni k ogledu prispevka na Lokalec.si: klikni tukaj

Dostopnost