Pred štirimi leti so Združeni narodi na pobudo Slovenije 20. maj razglasili za SVETOVNI DAN ČEBEL. Na šoli smo z raznimi aktivnostmi osvetljevali pomen čebel in drugih opraševalcev za pridelavo hrane in ohranjanje okolja. Predvsem letos je vreme tem majhnim žuželkam zelo nenaklonjeno, saj sta jih pozeba in dež okradla za naravno pašo. Čebelam ob strani stojijo čebelarji, ki z marljivim čebelarjenjem in pravilnim hranjenjem skrbijo, da čebelje družine preživijo. 

Ob koncu preteklega tedna smo se tudi učenci 4. in 5. razredov priključili pozivu Čebelarske zveze Slovenije, da na površine v okolici šol s kredami narišemo pripadajoče motive ter s tem ustvarimo čebelarsko pravljico. Učenke in učenci so podvihali rokave, prijeli krede v roke in z nasmehom na obrazu ustvarjali razne umetnine. Nastali so čebelnjaki s čudovitimi in domiselnimi panjskimi končnicami, čebele, cvetoči travniki, čebelarji v svoji značilni varovalni obleki …

Izpod domišljije učencev 4. b razreda je nastala tudi pravcata kratka čebelarska video zgodba, v kateri bi se morebiti lahko prepoznal tudi kak izkušen čebelar ali vsaj njegov družinski član.

Ob vstopu v zadnji mesec tega šolskega leta naj nas spremlja pregovor

»Brez potu, ni medu«

 in verjamem, da bo pačilo za letošnje šolsko leto sladko kot med.

Dostopnost